salix_l

Salix este o combinație unică de extracte vegetale uscate care contribuie la funcționarea normală a sistemului cardiovascular și osteoarticular. Datorită asocierii principiilor active din extractele vegetale, SALIX are efecte benefice în tratarea stărilor gripale, a migrenelor, febrei.

Folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei și febrei, scoarța de salcie albă a devenit importantă în urma cu peste o sută de ani, când i-au fost descoperite și au fost izolate principalele substanțe active care îi conferă calitatea de medicament naturist și anume salicina.

Salicina, nimic altceva decât aspirina naturală, are efecte tonice, antiseptice și antiinflamatoare, sedative, astringente și antireumatismale și poate fi folosită cu succes în tratarea artritei, artrozei și puseelor reumatismale, în tendinită, gută și sciatică.

Muschiul de piatră este o plantă cu efecte remarcabile în cazul multor afecțiuni grave. Specialiştii apreciază că lichenul de piatră poate fi administrat cu succes în tratamentul a zeci de boli: bronşite însoţite de tuse, laringite, traheite şi inflamaţii ale tubului digestiv. Mai mult, planta este eficientă în toate formele de cancer, în afecţiuni ale ficatului, splinei şi intestinului gros, în cazuri de anorexie şi de vomă. Datorită acidului uslic – o altă componentă importantă din compoziţia plantei, muşchiului de piatră i se atribuie o puternică acţiune antibiotică şi antispastică.

Mușețelul este utilizat din cele mai vechi timpuri pentru tratarea afecțiunilor digestive, principiile amare stimulează sucurile gastrice, au efecte antiiflamatoare și antispastice.

Extractul de gălbenele are proprietăţi antivirale și antiinflamatorii. De asemenea extractul de gălbenele are efecte benefice în tratamentul ulcerului gastroduodenal , colite cronice, hiperaciditate gastrică.

Roiniţa este folosită în medicina tradiţională austriacă pentru ameliorarea tulburărilor tractului gastrointestinal, sistemului nervos, ficat și bilă.

Datorită asocierii extractului de salcie cu gălbenele și roiniță, SALIX poate fi folosit și de persoanele cu hiperaciditate gastrică.

Documente:

attachment Salix – prezentare